KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grup VIII

 


Bezpieczne wakacje 22- 30 czerwca (plik do pobrania)


Latem słońce mocno grzeje 15- 19 czerwca ( plik do pobrania)


Pracowite pszczółki 8- 12 czerwca ( plik do pobrania)


Teatr Powszechny w Łodzi zaprasza na słuchowisko "A niech to gęś kopnie".

 

 Nagranie będzie dostępne na youtube do końca tego tygodnia:

https://www.youtube.com/watch?v=uiwJsYmCuBc

W sztuce „A niech to gęś kopnie” Marta Guśniowska jak zwykle wykorzystuje wieloznaczność języka i baśniowe motywy, żeby zbudować z nich nowe znaczenia – historię wielopoziomową, adresowaną zarówno do najmłodszych, jak i nieco starszych.

 


Dzieci Świata 1- 5 czerwca( plik do pobrania)

 


Ośrodek Kultury, Sztuki i Biblioteka Publiczna Gminy Pruszcz Gdański

przygotowuje bezpłatną premierę spektaklu Calineczka. Dodatkowo zostały opracowane i sprawdzone przez  metodyków karty pracy, które mogą Państwo wykorzystać w ramach zabaw z dziećmi.

27 maja o godzinie 18:00 pod linkami:

https://www.youtube.com/watch?v=XeU2p76PkEM&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1HIJClSMpwZpGg0ByZ-eqpU7kzsUdKpofRqUUNpc_mFgxl4LxzET46C9o


https://www.facebook.com/oksibp/videos/573365863558489/?notif_id=1590057733367491&notif_t=page_post_reaction

dostępny będzie spektakl, który dzieci wraz z rodzicami obejrzeć mogą w zaciszu domowym.

Link do zwiastuna spektaklu: https://www.youtube.com/watch?v=5xom5TAStg8

„Calineczka”- karty pracy

Zachęcamy do dołączenia w wydarzeniu: https://www.facebook.com/events/271165770599020/


 

 

Bukiet, prezent i cukierki, dzisiaj mama ma dzień wielki 25- 29 maja (plik do pobrania)

Na łące i nad stawem 18- 22 maja ( plik do pobrania)

Zwierzęta egzotyczne 11- 15 maja( plik do pobrania)

 Moja miejscowość, mój region 4- 8 maja (plik do pobrania) 

Polska moja Ojczyzna 27- 30 kwietnia 2020 ( plik do pobrania)

Dbamy o przyrodę 20- 24.04.2020 ( plik do pobrania)

Zwierząta z wiejskiego podwórka  14- 17. 04. 2020 ( plik do pobrania)

Święta tuż, tuż  6- 10.04.2020 ( plik do pobrania)

Zielone hodowle 30.03- 03.04 ( plik do pobrania)

Nadeszła wiosna 25-27.03 (plik do pobrania)

                    

Magdalena Kucharska     m.kucharska@pm48.elodz.edu.pl

Renata Wojciechowska     r.wojciechowska@pm48.elodz.edu.pl