KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Grupa II


Witajcie!

Drodzy rodzice ze względu na panującą sytuację, nie możemy kontynuować zajęć przedszkolnych w dotychczasowej formie. Dlatego też zanim wszystko wróci do normy spróbujmy zrobić to, co najlepsze dla naszych dzieci, czyli…. Bawić się razem! W jaki sposób? Jako rodzice doskonale to wiecie! Jako nauczycielki chcemy jedynie nieco ukierunkować te zabawy, by kształcić konkretne umiejętności. W tej zakładce pojawiać się będą propozycje zabaw i aktywności zgodne z wcześniej przygotowanym przez nas planem pracy wychowawczo – dydaktycznej na miesiąc marzec i kwiecień. W każdy poniedziałek pojawiać się tu będą propozycje do wykorzystania wspólnie z dziećmi w domu, w ciągu całego tygodnia – tak abyście mogli wcześniej przygotować się na cały tydzień zabawy ze swoimi maluchami.

Plan dnia to doskonały sposób na rozpoczęcie zabawy w domowe przedszkole. Dzieci uwielbiają wiedzieć "co będzie dalej" :), dale im to poczucie bezpieczeństwa i spokoju. Jak zdążyli Państwo zauważyć bądź usłyszeć od swoich dzieci nasza grupa także działa w oparciu o pewien ustalony wcześniej plan, dlatego też dzieci dokładnie wiedzą kiedy jest czas na swobodną zabawę, zajęcia dydaktyczne, ćwiczenia ruchowe, obiad czy odpoczynek. Aby wspólnie z dzieckiem przygotować taki codzienny plan mogą skorzystać Państwo z gotowych ilustracji zamieszczonych np.: na stronie: https://panimonia.pl/2016/10/22/plan-dnia-przedszkolaka-obrazki-do-pobrania/  bądź stworzyć ilustracje samodzielnie, wspólnie z Waszymi dziećmi. Chcąc pomóc Wam - rodzicom, przetrwać ten trudny czas, przedstawiamy przykładowy plan dnia domowego przedszkola, który może pomóc w codziennej organizacji.

  • Poranna toaleta - dbamy o swój wygląd i zdrowie - zachęcamy do kształtowania nawyków higienicznych.
  • Śniadanie - maluchy pomagają rodzicom w przygotowaniach do posiłku dodatkowo ćwicząc swoją sprawność manualną: komponują kanapki, smarują chleb masłem, nakrywają do stołu :)
  • Zabawy swobodne - budowanie z klocków, malowanie, zabawy lalkami - wszystko to co Wasze dzieci lubią najbardziej.
  • Zabawy z rodzicami - realizacja aktywności zaproponowanych na dany dzień.
  • Odpoczynek - oglądanie książeczek, słuchanie audiobooków, chwila relaksu.
  • Zabawa swobodna.
  • Przygotowanie do obiadu - sprzątanie po zabawie, mycie rąk, przygotowanie posiłku wspólnie z rodzicami.

Realizując przykłady aktywności, które zaproponowałyśmy Wam na każdy dzień postarajcie się o stworzenie specjalnego miejsca, może to być dywan, stół, kanapa czy inny kącik w Waszym mieszkaniu, gdzie będziecie mogli spokojnie się bawić, bez szumu telewizora czy innych rozpraszających Was rzeczy. Mamy nadzieje, że to ułatwi Wam odnaleźć się w tej, także dla nas, zupełnie nowej sytuacji. Życzymy udanej zabawy, duuużo zdrowia i obyśmy zobaczyli się jak najszybciej.

Ps. Zaglądajcie na koniec tej strony, będziemy tam udostępniać Wam ciekawe propozycje dodatkowych zabaw i aktywności do wykorzystania z Waszymi dziećmi ;)


Temat tygodnia: Wakacje

22 -  30 czerwca

Materiały na ten tydzień w plikach do pobrania poniżej:

Tydzień 14 - Wakacje - plik do pobrania

Tydzień 14 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania


Pliki do pobrania z poprzednich tygodni:

Tydzień 1 - Na wsi u rolnika - plik do pobrania pdf

Tydzień 1 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 2 - Zwierzęta na wsi - plik do pobrania

Tydzień 2 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 3 - Czekając na Święta Wielkanocne - plik do pobrania pdf

Tydzień 3 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Wielkanocne rozgrywki:

https://www.buliba.pl/nasze-gry/gry-zrecznosciowe/zajaczki-wielkanocne.html
https://www.buliba.pl/nasze-gry/gry-tworcze/pisanki.html

Tydzień 4 - Emocje - plik do pobrania

Tydzień 4 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 5 - Dbamy o środowisko część 1 - plik do pobrania

Tydzień 5 - Dbamy o środowisko część 2 - plik do pobrania pdf

Tydzień 5 - Dbamy o środowisko część 3 - plik do pobrania

Tydzień 5 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 6 - Jemy zdrowe potrawy - plik do pobrania pdf

Tydzień 6 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 7 - Moja Ojczyzna - plik do pobrania pdf

Tydzień 7 - zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 8 - Wiosenne kwiaty - plik do pobrania

Tydzień 8 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 9 - Zwierzęta na łące - plik do pobrania doc

Tydzień 9 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 10 - Moi rodzice - plik do pobrania

Tydzień 10 - zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 11 - Święto dzieci - plik do pobrania

Tydzień 11 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 12 - Zwierzęta egzotyczne - plik do pobrania

Tydzień 12 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania

Tydzień 13 - Kim będę gdy dorosnę - plik do pobrania

Tydzień 13 - Zestaw zabaw ruchowych - plik do pobrania


Domowe Przedszkolaki wraz z rodzicami,

Dziś - czyli 23 kwietnia - obchodzimy Światowy Dzień Książki. Z tej okazji chciałybyśmy zachęcić Was do udziału w zabawie: "Pokaż nam swoją ulubioną książkę!". 

Zaprezentujcie nam swoją ulubioną dziecięcą książeczkę wysyłając do nas zdjęcie bądź rysunek przedstawiający Was podczas czytania z rodzicami lub samodzielnego oglądania ulubionej książeczki. Prosimy także o dopisanie w wiadomości tytułu i autora Waszej ulubionej książki. Z przesłanych przez Was prac/ zdjęć stworzymy galerię, którą umieścimy na stronie naszej grupy. 

Na Wasze prace czekamy do 3 maja, możecie wysyłać je na nasze skrzynki mailowe:

Zapraszamy do wspólnej zabawy!

Pozdrawiamy serdecznie :)

Joanna Szymczak i Magdalena Jagielska

 Grafika udostępniona dzięki: https://www.facebook.com/przedszkolnepomyslyPP/


Magdalena Jagielska       m.jagielska@pm48.elodz.edu.pl

Joanna Szymczak        j.szymczak@pm48.elodz.edu.pl