KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Język angielski

 

Nauczycielki języka angielskiego:
Budynek ul. Rojna 29 Renata Jagielska: r.jagielska@pm48.elodz.edu.pl
Budynek ul. Rojna 31 Karolina Urbaszek: k.urbaszek@pm48.elodz.edu.pl
 

               


Temat bloku- Summer (22.05- 26.05)

 

  

Temat bloku- Summer (22.05- 26.05)

 
 
słówka:
 

 

piosenki
 

 

 


Temat bloku-Weather ( 15- 19 czerwca)

gr.3-4-latki:
 
 
 
 
gr.5-6-latki:
 

 


 

Temat bloku-Farm Animals c.d. ( 15- 19 czerwca)

https://youtu.be/3ZJK9T_F2YI

karta pracy- farm animals

kostka do gry

art and craft

 


Temat bloku-  Emotions(8- 12 czerwca)

W tym tygodniu temat: Emotions - utrwalanie i poszerzanie słownictwa.
gr.3-4-latki:
 
 
 
 
gr.5-6-latki:

 

 


Temat bloku- Emotions ( 1-5 czerwca)

Poznanie słownictwa - Emotions.
 
Gr.3-4-latki:
 
 
 
 
Gr.5-6-latki:
 
 

 


 

Temat bloku - Farm animals (1- 5 czerwca)

Flashcards film:
 
Piosenki:
 
 

 

Temat bloku- Food c.d. ( 25- 29 maja)

Utrwalanie i poszarzanie słownictwa Food.
Gr.3-4latki:
 
 
 
 
Gr.5-6-latki:
 
 
 
 
 

Temat bloku-Wild animals (25- 29 maja)

 

  • "Wild animals" - Memory game
 
https://matchthememory.com/jungle
 
  • "Lion"- wykonaj sylwetę lwa wg wzoru-  Praca plastyczna 
 

Temat bloku- Food ( 18- 22 maja)

Gr. 3-4-latki:

Temat bloku- Wild animals (18.05- 22.05)

Temat bloku: "Wild animals"
 
Piosenki:
 
 
 
 
 
 Rymowanka:

EENY, MEENY, MINY, MOE.

CATCH A TIGER BY THE TOE.

IF IT SCREAMS, LET IT GO.

EENY, MEENY, MINY, MOE.

YOU ARE IT!

 https://www.youtube.com/watch?v=uDjOeb7xEy4

 

 

Temat bloku- Fruit and vegetables c.d. (11.05- 15.05)

 Fruit and vegetables - utrwalanie i poszerzanie słownictwa.

        gr. 3-4-latki:
 

Temat bloku- Fruit and vegetables (04.05- 08.05)

gr.3-4-latki:
 
 
 
video flashcards - vegetables: https://www.youtube.com/watch?v=V7A7bqniVTA
 
gr. 5-6-latki:
 

Temat bloku- Feelings(4.05-8.05)

 

3-4 latki

Happy

Sad

Angry

Tired

Good

Bad

Hungry

Sleepy

 

5-6 latki

Happy

Sad

Angry

Tired

Sleepy

Scared

Good

Bad

Thirsty

Hungry

How are you?

Feelings

 

Piosenki:

 

https://www.youtube.com/watch?v=l4WNrvVjiTw

https://www.youtube.com/watch?v=fMR8Hr9Xby4

https://www.youtube.com/watch?v=AdZk314eVJQ

 

Temat bloku- Emergency..cd(27-30)

 

Praca plastyczna: "Police car (w załączeniu)

             

Temat bloku- Farm animals c.d.

W tym tygodniu powtórzenie tematu Farm animals i ostatnie materiały do tego zagadnienia:
 
gr. 3-4-latki:
gr. 5-6-latki:

Temat bloku- Farm animals c.d. ( 20- 24.04)                                                     

W tym tygodniu utrwalanie i poszerzanie słownictwa Farm Animals.
gr.3-4-latki:
Gr. 5-6-latki:

Temat bloku- Emergency..(20- 24.04)

Słownictwo 3-4 latki

Fireman

Doctor

Policeman

Police

Hospital

Fire

Dangerous

Help

 

Słownictwo 5-6 latki

Fireman

Doctor

Policeman

Police 

Hospital

Fire

Police car

Fire truck

Ambulance

Dangerous

Help

Grren light

Red light

 

Piosenki:

https://www.youtube.com/watch?v=z0FXIgFClEc&list=PLQ1XdhgNIVRJsU3pnSj6j1xXZFWPHGF-a

https://www.youtube.com/watch?v=RI6UT82cB_E


 

Temat bloku- Farm animals (14- 17.04)

 
gr. 3-4-latki
 
gr. 5-6-latki
 

 

Temat bloku- Ester  c.d (14- 17.04)

 
 
Piosenki utrwalające liczebniki:
 
 
 
 
 Watch videos from Super Simple in the Super Simple App for iOS!How Many Fingers is a super simple kids song to practice counting with your fingers and toes! Sing along with the friendly monsters. Listen to Super Simple Songs.
 
 
 
 Learn to count from 1 to 10 in this fun song for kids. Free Kids Song Downloads visit: http://www.dreamenglish.com Song by Matt R.
 
 
Temat bloku- Easter (6-10.04)
 
Słownictwo do tematu:
 
Dzieci 3-4 letnie
 

Easter egg

Basket

Lamb

Bunny

Chicken

Bread

Cake

Happy Easter!

 
 
Dzieci 5-cio i 6-cio letnie:


Easter egg

Basket

Lamb

Bunny

Rabbit

Chicken

Easter Monday

Easter

Ham

Sausage

Bread

Cake

Pepper

Salt

Church

Cross

Happy Easter!

            Put into the basket
 
 
 
Piosenki do tematu:
 
 
 
 
 
 Praca plastyczna do tematu:
 

 

 

 

Temat bloku- Pets c.d.(30.03- 03.04)

gr. 3-4-latki:
 
 
 
gr. 5-6-latki: 
 
 
 

 

Temat bloku- Food c.d. (30.03-03.04)

Food- zabawa do pobrania w załączniku;

Food- zabawa z kostką

Karta pracy do pobrania

food- karta pracy

 

Temat bloku - Pets (25-27.03)

Gr. 3-4-latki:
 
piosenka - I have a pet: https://youtu.be/pWepfJ-8XU0
 
układ ruchowy do piosenki - https://youtu.be/FNQe9aoZBxs  

Gr. 5-6-latki:
 
piosenka - I have a pet: https://youtu.be/pWepfJ-8XU0
 
układ ruchowy do piosenki - https://youtu.be/FNQe9aoZBxs 
 
 
gra (guessing game): https://youtu.be/6bZebcVo2-E

 

Temat bloku : Food 

 
Słownictwo dla 3, 4 - latków:
  • Breakfast
  • Dinner
  • Supper
  • Sandwich
  • Soup
  • Chips
  • Ham
  • Cheese
  • Meat
  • Fish
  • Milk
  • Bread
  • I’m hungry
  • Thank you

Słownictwo dla 5,6 - latków:

  • Breakfast
  • Dinner
  • Supper
  • Sandwich
  • Soup
  • Chips
  • Sausage
  • Chicken
  • Ham
  • Cheese
  • Tea
  • Juice
  • Butter
  • I’m hungry
  • Delicious
  • Here you are
  • Thank you
  • Do you like..? Yes, I like… No, I don’t like…
  • Meat
  • Fish
  • Milk
  • Bread
  • Egg
  • This is…

Zabawy z językiem angielskim w domu: szukanie kolorów. Dzieci wyszukują i dotykają przedmiotu w kolorze wskazanym w piosence.

https://www.youtube.com/watch?v=jYAWf8Y91hA

https://www.youtube.com/watch?v=Asb8N0nz9OI