KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Terapia logopedyczna

Drodzy Rodzice !!!!

Dziękuję za współpracę, mam nadzieję, że w ciągu tych ostatnich 3 miesięcy dostarczałam Wam ciekawe i przydatne materiały do pracy z Waszymi dziećmi. Gratuluję Wam wytrwałości. Dziękuję wszystkim tym rodzicom, którzy zaangażowali się w terapię swoich dzieci. Mam nadzieję, że od września ten ciężar będzie spoczywał na mnie. Nie mogę się już doczekać.

Wszystkim życzę słonecznych i pogodnych wakacji, dużo odpoczynku na świeżym powietrzu lub z ciekawą książką. Mam tylko jedną prośbę, pamiętajcie, że nie możemy zrobić sobie wakacji od ładnego mówienia.

                                                                                                                                                             Agnieszka Szczepanik

                                                                                                                                                                            Logopeda

Dyplom - plik do pobrania

Dyplom - plik do pobrania

Dyplom - plik do pobrania


Drodzy Rodzice,

Przypominamy, że przerwa od zajęć w przedszkolu nie może być przerwą od ćwiczeń, a raczej zabaw logopedycznych z dziećmi w domu. Proponujemy więc ciekawe zabawy artykulacyjne i oddechowe dla dzieci.

Agnieszka Szczepanik       a.szczepanik@pm48.elodz.pl

W razie pytań i wątpliwości zapraszam do kontaktu.


Zabawy logopedyczne
22 - 30 czerwca

Materiały na ten tydzień w pliku do pobrania poniżej:

Zabawy logopedyczne - część 14 - Kolorowe lato - plik do pobrania


Karty pracy do pobrania:

Sekwencje - plik do pobrania

Szumiące sylaby - karta pracy - plik do pobrania

Wyrażenia z głoską cz - karta pracy - plik do pobrania

Syczące wyrażenia - karta pracy - plik do pobrania

Syczące wyrażenia cienie - karta pracy - plik do pobrania

Wyrażenia z głoską s - karta pracy - plik do pobrania

Wiosenna gimnastyka buzi i języka - plik do pobrania

Słodka gimnastyka buzi i języka - plik do pobrania

Czy znajdziesz cz? - plik do pobrania

Gra z głoską k - plik do pobrania

Kolorowanka z głoską r - plik do pobrania

Poszukiwanie głoski sz - plik do pobrania

Roboty z głoską r - plik do pobrania

Szalony tygodnik - zdania z głoską sz - plik do pobrania

Utrwalanie głoski r z warzywami - plik do pobrania

Wierszyki z głoską sz- plik do pobrania

Karta pracy labirynt s - sz

Układanki lewopółkulowe - kubeczki

Karty pracy udostępnione są dzięki uprzejmości autorów stron takich jak: https://rysopisy.eduzabawy.com i https://www.facebook.com/logo.cotypowiesz/

1. Różnicowanie głosek s - sz - plik do pobrania

2. Różnicowanie głosek s - sz - plik do pobrania

3. Różnicowanie głosek s - sz - plik do pobrania

4. Różnicowanie głosek s - sz - plik do pobrania

5. Różnicowanie głosek s - sz - plik do pobrania

Zestaw wiosna - książeczka - plik do pobrania

Głoski s - sz - 1-2 - plik do pobrania

Głoski s -sz - 3-4 - plik do pobrania

Głoski s - sz - 5-6 - plik do pobrania

Głoski s - sz - 7-8 - plik do pobrania

Głoski s - sz - 9-10 - plik do pobrania

Nadmuchiwanie baloników - ćwiczenie oddechowe - plik do pobrania

Żabka - gimnastyka buzi - plik do pobrania

Lekarz - gimnastyka buzi - plik do pobrania

Produkty - głoska cz - plik do pobrania

Lokatorzy różnicowanie s- sz - plik do pobrania

Koszyczki - syczące i szumiące - plik do pobrania


Zachęcamy również do odwiedzania poniżej wymienionych stron:
https://www.logopestka.pl/
https://www.logotorpeda.com/
https://rysopisy.eduzabawy.com/
https://logopomoce.pl/https://www.printoteka.pl/pl/start - jest to strona z płatnymi pomocami, jednak po wpisaniu w okienku „szukam” hasła bezpłatne, wyświetlą się pomoce do bezpłatnego pobrania;
https://www.facebook.com/pg/SamoPomocLogopedyczna/photos/?ref=page_internal
https://eduzabawy.com/karty_pracy/?fbclid=IwAR0c_jd5kY9xvt8zLG-z98HKPQB6J1OapWhP75MHVp3wZTI99GQ76ICqH0I
https://www.youtube.com/watch?v=l-reUPaZKZQ&feature=share&fbclid=IwAR0EiT3fFleIkVAlaKXFaejR2ZDbTkzYkK8t8KMfX8-qsjosjqG35Xex4M4

Polecamy również wykonywanie z dziećmi zabaw manualnych takich jak: lepienie z różnego rodzaju mas, rysowanie, pisanie po śladzie (nie tylko w kartach pracy, ale także pisanie po dywanie, na tacce z mąką, manną), malowanie farbami, kolorowanie, ale także prace kuchenne (ugniatanie ciast, wykrawanie form). Ćwiczenia rozwijające motorykę wspierają również rozwój mowy dziecka.


Materiały do pobrania z poprzednich tygodni:

Zabawy logopedyczne - część 1 - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 2 - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 3 - pliki do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 4 - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 5 - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 6 - lateralizacja i percepcja wzrokowa - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 6 - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 7A - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 7 B - plik do pobrania

Przykładowe metody pracy z dziećmi do prowadzenia w domu - plik do pobrania

Sylabowe klasy - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 9 a - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 9 b - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 10 - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 11 a - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 11 b - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - Na majowej łące, część 12 - plik do pobrania

1. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

2. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

3. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

4. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

5. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

6. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

7. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

8. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

9. Spacer po zoo - zajęcia logopedyczne - plik do pobrania

Zabawy logopedyczne - część 13 - Pirackie opowieści

Zabawy logopedyczne - część 13 - zabawy relaksacyjne

Zabawy logopedyczne - część 13 - W dżungli